2010/02/02
A Neumann János Számítógép-tudományi Táraság Újklub (IEEE CS-NJSZT Fórum) szervezésében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Informatikai Klubjában került megrendezésre Szoftvertechnológiai Fórum februári rendezvénye.  
A szokásoktól eltérően a Fórum nem egy konkrét szoftvertechnológiai téma köré csoportosult, hanem „Szoftver és Szolgáltatások" címmel szinte az egész szoftverfejlesztés folyamatát átfogó stratégiai kutatási terv ismertetése és szakmai vitájára adott lehetőséget.
 
 

Időpont: 2010. február 2. kedd 10:00 - 14:00
Helyszín: BME Informatikai épület
Cím: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2. (B.017)

 

Az érintett témák (Folyamatmenedzsment, Interoperalibitás, Architektúrák, Szoftvertechnológia, IT biztonság, Szoftverminőség) közül már több szerepelt a Fórum korábbi programjában, azonban így együtt - áttekintve az adott területek fejlődési tendenciáit és megoldandó problémáit - egy különösen hasznos rendezvényt biztosított a több mint 60 szakértő résztvevő számára.  
 
A rendezvény első részében két prezentációra került sor. Az első előadás az alkalmazási terület szemszögéből, a második előadás a technológia szemszögéből foglalta össze a NESSI-Hungary szakmai elgondolásait. A rendezvény második részében a Fórum résztvevőinek lehetősége nyílt arra, hogy a stratégiai kutatási tervet kidolgozó Platform szakmai vezetőivel kerekasztal beszélgetés formájában megvitassák az adott területek legizgalmasabb problémáit.

Program és előadások               
  
 

Szoftver és Szolgáltatások Nemzeti Technológiai Platform Stratégiai Kutatási Terve” -  Kondorosi Károly

Kerekasztal-beszélgetés

Folyamatmenedzsment, Interoperabilitás, Architectúrák, Szoftvertechnológia, IT biztonság, Szoftverminőség

Szakmai vezetők: Charaf Hassan, Gyimóthy Tibor, Kondorosi Károly, Suba Ferenc, Török Tamás


Fénykép galéria