Hogyan jelentkezhet a tanfolyamra, és az azt követõ vizsgára?

Fontos: A CISSP minősítés és tanfolyam gazdája az (ISC)2. Ennek megfelelően az ő honlapjukon található információ az irányadó minden tekintetben. A BME IK által közölt adatok tájékozató jellegűek.

A tanfolyamra a BME IK oldalán jelentkezhet.

A tanfolyamot az (ISC)2 által delegált oktató tartja, angolul. Ugyancsak angol nyelvűek a segédanyagok. Tájékoztató jelleggel a tanfolyam díja jelenleg 2495 EUR, korai jelentkezés esetén. Kérjük, hogy az aktuálisan érvényes díjat és az esetleges kedvezményeket az (ISC)2 oldalán ellenőrizze.  A díjról a BME IK számlát állít ki. A díj ÁFA köteles.

A tanfolyam általában reggel 9-től este 5-ig tart, az oktatóval egyeztetve. Közben frissítőt biztosítunk, étkezésre a helyszín közelében van lehetőség.

A tanfolyam csak elegendő résztvevő esetén indul, erről a tervezett indulási időpont előtt körülbelül egy héttel értesítést küldünk..

A vizsgára az (ISC)² oldalán jelentkezhet.

Ahhoz, hogy Ön CISSP tanúsítványt kaphasson két teljesen különálló eljáráson is sikeresen keresztül kell esnie: vizsgázás és a tanúsítvány hitelesítése. A pontos követelmények az (ISC)² oldalán találhatóak, a következők információkat tájékoztató jeleggel adjuk meg.

Vizsga követelmények:

  • A vizsga díjának befizetése (a vizsga díjai és a tanfolyam díjai)
  • Legalább 5 év közvetlen, teljes-munkaidős tapasztalat a CISSP vizsga 10 különböző területéből legalább kettőn. Bizonyos esetekben a szakmai tapasztalat részben kiváltható, például felsőfokú végzettséggel. További részleteket itt találhat arról, hogy mi tudható be szakmai tapasztalatnak.
  • A pályázati szerződés kitöltése, munkatapasztalat hitelesítésével, a CISSP etikai kódex aláírásával.
  • Sikeres megfelelés a büntetlen előéletre vonatkozó kérdésekben.
     

A tanfolyam és a vizsga is angol nyelven zajlik.

Tanúsítvány hitelesítésének követelményei:

  • A CISSP vizsgán legalább 700 pont elérése.
  • Egy megfelelően kitöltött és elküldött igazoló lap .
  • Auditáláson való megfelelés a szakmai tapasztalat tekintetében (ha a jelöltet kiválasztották auditálásra).

Igazolás:

Miután egy jelölt átment a vizsgán, egy CISSP tanúsítvánnyal rendelkező egyénnek kell hitelesítenie a jelentkező pályázatát, hogy rendelkezik az állított munkatapasztalattal. Ha ilyen nincs, megteheti ezt egy megfelelően képesített IT szakember is, vagy egy vezető a jelölt vállalatától. További információkat találhat itt.

Audit:

Azok közül, akik átmentek a CISSP vizsgán és igazoló lapot nyújtanak be, néhány személyt véletlenszerűen auditnak vetnek alá, hogy ellenőrizzék, mindenben megfelelnek-e a követelményeknek.