Miért szerezzen CISSP tanúsítványt?

Az (ISC)² (International Information Systems Security Certification Consortium, Inc.) egy non-profit, nemzetközi szervezet, amely többek közt a CISSP (Certified Information Systems Security Professional) tanúsítványok megszerzéséhez szükséges tanfolyamokat és vizsgákat tart.

A CISSP tanúsítvány az első ISO 17024 szabvány szerint akkreditált oklevél az informatikai biztonság területén, így nemcsak egy független, objektív elismervény az Ön tudásáról, de erről nemzetközi szabvány által akkreditált módon nyújt bizonyítékot az Ön munkaadójának.

A biztonság egyre fontosabb nem csak a technológiai szektorban, hanem bármilyen más szervezetnél, ahol számítógépeket használnak. Az informatikai biztonság ennek ellenére általában érthetetlen a legtöbb ember számára. A biztonsági szakemberek iránti igény mégse volt jelentős az informatikai visszaélések alacsony száma miatt. Mára azonban megváltozott a helyzet. A jelentősebb vállalatok mindegyike keres olyan magasan képzett és nagy tapasztalatokkal rendelkező munkatársakat, akik részt vesznek azon erőforrások védelmében, amik a sikeres és folyamatos működéshez elengedhetetlenek. A CISSP tanúsítvány olyan biztonsági szakértőként azonosíthatja Önt, aki sikeresen teljesítette az előírt tudás- és gyakorlatbeli követelményeket. A tanúsítvány folyamatos fenntartása azt mutatja, hogy Ön érdeklődik a biztonsági technológiák és események iránt, melyek szükségesek az informatikai biztonsági szakma gyakorlásához, és lépést tart a fejlődéssel.

Néhány lényeges ok, amiért érdemes megszereznie a CISSP minősítést:

  • Feleljen meg egy gyorsan fejlődő terület növekvő igényeinek
  • Növelje a jelenlegi tudásszintjét a biztonság elvi és gyakorlati felhasználásában
  • Biztonsági szaktudással egészítse ki jelenlegi munkakörét
  • Legyen versenyképes a munkaerőpiacon
  • Mutassa meg, hogy Önt a biztonsági tudományág érdekli
  • Növelje fizetését és tegye magát még keresettebbé
  • Férjen hozzá értékes erőforrásokhoz, mint például az iparág szakértőinek globális tudásbázisa

A CISSP tanúsítvány segít a vállalatoknak kiválasztani azokat a személyeket, akiknek megvan a technikai tudásuk, képességük és tapasztalatuk biztonsági gyakorlatok megvalósítására, kockázatelemzések elvégzésére, a szükséges ellenintézkedések kidolgozására, és segíteni tudnak a szervezetnek a létesítmények, hálózatok, rendszerek és információk védelmében. A CISSP tanúsítvány olyan igazolásnak is tekinthető, ami bizonyítja a munkaadónak, hogy Ön rendelkezik a fenti képességekkel. Ma egyre nagyobb az igény arra, hogy a biztonság szerves része legyen a vállalat működésének. Ez pedig növeli a magasan kvalifikált szakemberek iránti igényt. A CISSP tanúsítvány bizonyítja, hogy egy független szervezet elismeri az Ön gyakorlati és elméleti biztonsági tapasztalatát.

A biztonság nélkülözhetetlen része egy jó hálózati adminisztrátor, programozó vagy mérnök munkájának. Még az olyan munkák is, amik nem igénylik közvetlenül az informatikai biztonsággal kapcsolatos ismereteket, tartalmazhatnak olyan elemeket, amikhez szükséges megérteni a biztonsági gondolkodást a sikeres megvalósítás érdekében. Sok szervezet nem engedheti meg magának a külön hálózattal és biztonsággal foglalkozó részleg fenntartását, de megértik, hogy mennyire fontos helye van a biztonságnak a legtöbb alkalmazásban. Éppen ezért az Ön szakmájának kiegészítése az informatikai biztonsági tudással olyan lehetőségeket biztosít, mellyel akár jelenlegi, akár jövőbeli munkahelyén nélkülözhetetlenné válik.