2008/04/29

A BME Informatikai épületében, 2008. április 29-én került sor a „Technológiai platform és e-közigazgatás” workshop-sorozat második rendezvényére. A Szoftver és Szolgáltatások Nemzeti Technológiai Platform (NESSI-Hungary) keretében zajló sorozat rendezői a BME Informatikai Központ, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és a MeH Elektronikuskormányzat-központ.

 

 

Időpont: 2008. április 29. kedd 12:00 - 14:00
Helyszín: BME Informatikai épület
Cím: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2. IB.017

Az informatikai szakmát erősen foglalkoztatja az elektronikus közigazgatás fejlesztésének aktuális helyzete, a kormányzati tervek, elgondolások, az ÚMFT keretében indított ÁROP és EKOP projektek célja és tartalma. Ugyanakkor az e-közigazgatás fejlesztéséért felelős kormányzati szervek számára is fontos, hogy a fejlesztési elképzeléseket minél szélesebb körű szakmai egyetértésre alapozza.

A Platform megalakításának egyik fontos célja volt, hogy az informatikai szakma különböző szereplői – szállítók, felhasználók, kutatók, fejlesztők, szabályozók – számára megteremtse a közös gondolkodás, a szakmai párbeszéd lehetőségét, és ezen a bázison a közös érdekek mentén közös cselekvési programok kidolgozását. Így a Platform kitűnő terepe lehet az e-közigazgatás fejlesztését irányító kormányzati szereplők és a szakmai közvéleményt reprezentálni képes tagszervezetek közötti rendszeres párbeszédnek, az e-közigazgatási keretrendszer kialakítása kapcsán pedig az elkészülő ajánlások, szabványok, fejlesztési módszerek megismertetésének, megvitatásának.


Program és előadások

A rendezvény programjában a következő pontok szerepeltek:

  • Dr. Detrekői Ákos professzor, az MTA tagja, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai tanács elnökének bevezetője
  • Dr. Baja Ferenc államtitkár, a közigazgatási informatikáért felelős kormánybiztos
    Az e-közigazgatás fejlesztésének aktuális feladatai” c. előadása
  • Dr. Kondorosi Károly tudományos igazgatóhelyettes és Dr. László Zoltán projektigazgató „Közigazgatási pilot példa SOA alkalmazásra” c. prezentációval egybekötött előadása
  • Műhelybeszélgetés Dr. Risztics Péter igazgató moderátori közreműködésével